Categorieën
quizzen

Groeten Uit…

VTM’s Groeten Uit…

In VTM’s “Groeten Uit” gaan de deelnemers terug naar het jaar waarin ze 12 jaar oud waren. Voor ons Ardennenweekend gaan we dit jaar hetzelfde doen. We vragen iedereen om zich op de quizavond te kleden in de stijl van het jaar waarin hij of zij 12 was.

Uiteraard geen quiz zonder vragen en dus bedenken we vragen uit die jaartallen waar onze kandidaten 12 jaar waren. Dit zijn vragen uit 1965 maar ook uit 2010 (onze jongste speler is 8). Om de nostalgie er in te houden, spelen we dit jaar geen gewone quiz, maar het paardenspel (of mens-erger-je-niet). En nee, we zitten niet rond een bordspel, we zijn zelf het bordspel! Ja, je hoort het goed. De spelers worden de pionnen op het spelbord. Voor de gelegenheid maakten we zelf het mens-erger-je-niet spelbord na en lieten we dit afdrukken op 3 spandoeken. Met wat tape plakken we die aan elkaar tot één groot spelbord.

Het spelbord

De spelers worden onderverdeeld in 4 ploegen, zij krijgen elk een petje op met een kleur. Er zijn ook 4 tafeltjes voorzien met op elke tafel een afdrukknop. Net zoals in Trivial Pursuit zijn de vragen in categorieën verdeeld. We starten met een zelfgekozen categorie, één van de 4 ploegen drukt af, wie het juist heeft, mag iemand in het spel brengen of met de 2 grote dobbelstenen gooien. Let wel, mensen die in het spel gebracht zijn, kunnen niet meer afdrukken. De ploeg die net geantwoord heeft, kiest de volgende categorie. Om zeker te zijn dat we niet zonder vragen komen te zitten, hebben we maar liefst 200 vragen voorzien. Dat zijn geen droge vragen, maar vragen met beeld en geluid of vragen die over de spelers in onze groep gaan.

Blauw heeft al 2 ‘pionnen’ in zijn stal.

Het spelbord bevat een paar extra velden zoals “ga 6 stappen vooruit” of doe een “doe-opdracht”. Je kan ook tactisch spelen door fout te antwoorden, want dan ga je 2 stappen achteruit. Dit werd 1 keer met opzet gedaan om iemand van het spelbord te gooien, want je mag namelijk niet met 2 op dezelfde plaats staan.

Na een kleine 2 uur was het spel afgelopen en mocht de roze ploeg zich als winnaar kronen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *