Categorieën
quizzen

Homo Dardennus

Vrijdag 31 mei 2019, zoals elk jaar zitten we terug in de Ardennen, of “Dardennen” zoals wij West-Vlamingen het noemen. Dit jaar gaan we het bekende Homo Universalis achterna. Wait what? Wie het niet kent, in het VRT-programma Iedereen Beroemd spelen 100 mensen in een afvalrace voor de titel “Homo Universalis”. Wij zijn met 26 en moeten dus 25 rondes bedenken om zo te weten te komen wie de Homo Dardennus wordt. We plukken wat ideeën uit de VRT-reeks maar maken ook onze eigen varianten.

Zo plakken we de vloer af in kotjes waarbij de mensen het antwoord op de vraag moeten geven door in het juiste kotje te gaan staan. Er is ook een ronde waarbij ze het langste woord met Nicnacjes moeten maken, de bottle flip challenge moeten doen, geld gaan zoeken in de ruimte,… We halen ook oude beelden vanonder het stof waarbij de spelers moeten proberen te raden of die voor of na een bepaald jaar zijn gefilmd.

De bend staat klaar om in hun vakjes te springen.

Dit jaar maken we geen gebruik van de afdrukknoppen. Het technolgisch hoogstandje van dit jaar is de zogenaamde winkelkarronde (of “Het winkeltje van Henk”, een inside joke). Hierbij moeten de kandidaten gaan “shoppen” en moeten ze zo dicht mogelijk bij 50 euro uitkomen. De producten zijn uitgeknipte foto’s waarop een RFID sticker kleeft.

De “kassa”

Na het shoppen passeren ze langs de kassa waar met een verborgen NFC-lezer en Arduino de RFID sticker wordt uitgelezen. Eerst wordt er nog wat gelachen, maar als iedereen ziet dat hun product effectief gescand wordt met het bekende ‘biep’-geluidje erbij, wordt het lovend onthaald.

Er is net een whiskey van € 24,49 gescand 🙂

Bij iedere ronde vliegt er 1 persoon uit de race. Die mag dan mee jureren (of iets gaan drinken). Na een dikke 2 uur wordt de finale ronde gespeeld en is onze Homo Dardennus gekend!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *