Categorieën
quizzen

Coronaquiz

Het is vrijdag, 22 mei 2020. Normaal zouden we nu klaarzitten met een quiz in de Ardennen. Helaas, corona stak er een stokje voor en dus doen we lekker zot. We bouwen een virtuele quiz, met virtuele knoppen.

We zitten klaar in onze living voor onze eerste virtuele quiz.

Meer zelfs, we bouwen een integratie met Zoom. Die heeft namelijk een SDK waarmee je zelf je eigen Zoomclient kan bouwen.

Het idee is als volgt, we starten een Zoommeeting, spelers joinen de meeting. Bij het ‘binnenkomen’, krijgen ze automatisch een privébericht met daarin een unieke link naar een virtuele knop. Die kunnen ze bedienen door er op te klikken of op spatie te drukken.

Het quizsysteem is aangepast zodat iedereen zijn score kan zien op een mooi overzicht. Voor de rest gaat alles zoals gewoonlijk. Er is het ‘projectiescherm’, dat nu via Zoom doorgestuurd wordt en het gedeelte voor de quizmaster om alles in goeie banen te leiden.

De eerste ronde is een klassieker, “raad de muziek”. De eerste die het liedje herkent, drukt af. In Zoom kun je iemand in de spotlight zetten waardoor zijn camerabeeld in full screen gaat. We hadden Zoom zo geïntegreerd met het quizsysteem dat wanneer iemand afdrukt, zijn camerabeeld in de spotlight komt, net zoals in een echte tv-show. Dat werkt wel, iedereen ziet meteen wie er afgedrukt heeft. Bij een fout antwoord gaat er een punt af en kunnen de anderen afdrukken, bij een goed antwoord krijgen ze 2 punten bij.

Hoe het er bij ons aantoe ging.

Om het interactiever te maken, zit er ook een zoekronde in. In die ronde krijgen ze een cryptische omschrijving en in plaats van het antwoord te roepen, moeten ze in hun huis op zoek gaan naar het antwoord. Zo krijgen ze Red Red Wine van UB40 te horen. Pas als ze effectief met een fles rode wijn in beeld komen, krijgen ze punten. Hilariteit verzekerd.

Hoe het er bij de mensen thuis uitzag. Bemerk de fles rode wijn 😉

Als finale spelen de 3 besten tegen elkaar. De opdracht: sla een hardgekookt ei tegen je hoofd!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *